Vår løsning

 Jarotech leverer komplette, fleksible løsninger for produksjon av solenergi. For å maksimere lønnsomheten på ditt solenergianlegg, gjennomfører vi grundige analyser på tilpassede løsninger til din lokasjon. Gjennom vår kompetanse og store produktutvalg vil vi rådgive deg slik at dine ønsker for pris, utseende, produksjon og forbruk blir ivaretatt.

På lokasjoner med varierende solforhold tilbyr vi vekselrettere (invertere) og styringsenheter (energy optimizere) tilpasset den fluktuerende produksjonen. Dermed vil vi også kunne levere lønnsomme løsninger med betydelig energiproduksjon på lokasjoner som tradisjonelt har vært problematiske.

Solcelleanlegget kobles til måleren i sikringsskapet. Vår løsning er dermed også tilpasset et varierende strømforbruk. Bygningens primære energikilde er solenergi. Ved høyt forbruk vil strøm fra nettet komplettere strømmen fra solcellepanelene. Ved lavt forbruk vil overskuddsstrømmen fra solcellepanelene selges til strømnettet.

Polysun simuleringer

Til prosjektering av solenergiløsninger bruker vi Polysun fra Velasolaris. Polysun er et simuleringsverktøy som gjør det mulig å teste ut ulike løsninger for din lokasjon, og dermed finne den optimale løsningen før anlegget bygges. Ved å gjøre dette vil kunden oppleve fordelene ved et godt planlagt anlegg, der en reduksjon i kostandene og høyere produksjon fra ditt solenergianlegg er resultatet.

Inverter

 Vi tilbyr invertere (vekselrettere) levert av SMA. En inverter omformer likespenningen produsert av solcellepanelene til vekselstrøm som kan brukes på bygningens elektriske anlegg. Inverteren vil også overvåke og styre solenergianlegget for å maksimere effekten fra anlegget. Valg av riktig inverter til ditt solenergianlegg baseres på ditt ønskede produksjon- og forbruksmønster, samt strømnettet på din lokasjon. SMA invertere er markedsledende i premiumsegmentet og er anerkjent for sin kvalitet med god pålitelighet og service på produktene. SMA ble i 2016, for 5. gang, kåret til verdens mest foretrukne merke innen invertere i undersøkelsen: "PV Inverter Customer Insight Survey 2016" av IHS Markit.

Se her for oversikt over SMA sine invertere for solcelleanlegg.

Energy Optimizer

Våre solenergianlegg kan utstyres med Tigo energy optimizere. Tigo energy optimizer kobles enten til et solcellepanel eller mellom to paneler. En energy optimizer overvåker og styrer et panel for å maksimere effekten levert fra solenergianlegget. Tidligere har det vært utfordringer med plassering av solcellepaneler i skyggefulle områder, da bare litt skygge på et panel kan drastisk redusere effekten til hele solenergianlegget. Ved å koble en Tigo energy optimizer til det skyggeutsatte panelet vil panelet fortsette å levere solenergi uten at det vil hindre strømmen fra de andre panelene. Dermed kan effekten fra de ikke berørte solcellene og panelene opprettholdes. En energy optimizer vil også tilby økt sikkerhet ved mulighet for å kutte produksjonen fra panelene ved for eksempel brann.

Ta en titt på videoen nedenfor for en introduksjon til Tigo Energy Optimizere: